Dudak Estetiğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

dudak estetiği

Dudak estetiğinde dolgu ve botoks kullanımı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk dudak estetiğinde dolgu ve botoks enjeksiyonlarının farklı amaçlarla kullanıldığını belirtti.

Botoks ve dolgu maddeleri yüzün kırışık tedavisinde yüz, boyun ve el bölgelerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Botoks ve dolgu enjeksiyonlarının genel amacı yüzdeki kırışık ve hacim eksikliklerini gidererek yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak ve gençlerde ise yüzü daha estetik hale getirmektir.
Bu amaçla botoks ve dolgu enjeksiyonu dudak estetiğinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Ameliyatsız teknikler olarak bilinen botoks ve dolgu enjeksiyonlarının kullanım amaçları ve etkileri birbirinden farklıdır. Aslında iki operasyonun birbirini tamamlayıcı etkileri olsa da temelde bazı farklılıkları vardır.

Dolgu enjeksiyonlarının etkileri

Dolgu enjeksiyonları, sadece dudakların konturunu düzeltmek ve hacim kazandırmak yani dolgunlaştırmak için kullanılır.
Doğuştan ince yapılı ya da yaşlanmaya bağlı olarak hacim kaybı oluşan dudaklara hacim kazandırmak için dolgu enjeksiyonları tekniklerinden faydalanılır. 
Dudaklar yüzle uyumlu olacak şekilde dolgu enjeksiyonları ile ortalama 15 – 20 dakika içinde şekillendirilerek dolgunlaştırılır. Bu işlem sırasında herhangi bir şekilde ağrı ya da acı hissedilmez. İyileşme sürecine gerek olmaz ve operasyonun sonuçları hemen görülür hale gelir.

Botoks enjeksiyonlarının etkisi

Botoks dudak çevresindeki ince kırışıkların tedavi edilmesinde kullanılır. Botoks kasların hareketine etki ederek kırışık oluşumunu önler ya da kasları gevşeterek kasların gerilmesini sağlar. 

Derin kırışıklıklar, hacim kayıpları oluşturduğu için bu kısımların tedavisinde de yine dolgu malzemelerinin enjekte edilmesi gerekir.
Botoks enjeksiyonu da ameliyatsız tekniklerden olup ortalama 15-20 dakika içinde tamamlanan bir operasyondur. Yine ağrı ya da acı hissedilmez ve iyileşme sürecine ihtiyaç yoktur. Sonuçlarının tam olarak ortaya çıkmasın için birkaç gün beklenmesi gerekir.
Kullanılan malzemenin niteliğine göre etkileri değişiklik gösterir. Genel olarak dolgu malzemelerinin ömrü botokstan daha uzun sürelidir. Ancak etki süreleri bittiğinde hastanın isteği ve tercihi doğrultusunda ikisinin de tekrarlanması gerekir.

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski