Evde Bakım İyi Hissettiriyor

Tuba Tetik: Evde Bakımda Hasta Daha Konforlu Hissediyor

Evde sağlık hizmetine son dönemlerde çok daha fazla yönelim gösterildiğinin altını çizen Sağlık Hizmetleri Yöneticisi Tuba Tetik, “Evde bakımda hasta kendisini çok daha konforlu hissediyor. Hastane ortamı çoğunlukla insanların gerilmesine neden olmaktadır. Bu durum hastanın psikolojisini olumsuz bir şekilde etkilediği için özellikle son dönemlerde evde sağlık hizmetine yönelimin artış gösterdiğini söyleyebiliriz.” ifadelerinde bulundu.
Evde Bakım İyi Hissettiriyor
Evde Bakım İyi Hissettiriyor
Evde bakımın evden çıkamayan, yatağa bağımlı olan hastalara yönelik bir hizmet olduğunu belirten Tuba Tetik, “Evde sağlık hizmeti, hastanın ve yakınlarının kendilerini çok daha huzurlu hissetmelerini olanaklı hale getiriyor. Çünkü hastanın konfor alanı olan ev, hastaya anormal bir şeyler olmadığı ve rahat olması gerektiğini hissettiriyor. Genellikle hastaneye hiçbir şekilde ulaşımı olmayan hastaların talep gösterdiği hizmet, yatağa bağımlı kişilerin yaşam kalitelerini arttırmayı da hedefliyor. Ev ortamında yapılan tedavilerde hastanın enfeksiyona yakalanma riski de oldukça az. Bu durum, aslında evde sağlık hizmetlerinin avantajlarından bir tanesi olarak değerlendirilebilir.” sözleriyle evde sağlık hizmetinin genel çerçevesi hakkında açıklama yaptı.

“Evde Sağlık Hizmeti Özellikle Son Dönemlerde Artış Gösterdi”

Evde sağlık hizmetinin sahip olduğu avantajlar sayesinde hizmete son zamanlarda yönelimin artış gösterdiğini belirten Tuba Tetik, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Evde sağlık hizmeti kimsesiz, felçli, yatağa mahkûm, yaşlı, solunum sistemi hastalıkları bulunan hastalara verilen bir hizmet. Dolayısıyla sağlık kuruluşlarına gitme noktasında çeşitli engellerle karşılaşan bireylerin bu hizmetten yararlanabildiklerini söyleyebilirim. Hastanın konfor alanında uzaklaşmadan tedavi görmesi hastanın kendisini hem ruhsal hem de fiziksel anlamda çok daha iyi hissetmesini sağlıyor. Öte yandan hasta yakınları için de evde sağlık hizmeti oldukça avantajlı. Hastane ortamının gerginliğine dahil olmamak, hasta yakınlarının hastaya yardım edebilmesini olanaklı hale getiriyor.”

“Evde Sağlık Hizmeti Kapsamına Pek Çok Husus Giriyor”

“Evde sağlık hizmeti kapsamında birçok husus bulunuyor. Ameliyat sonrası sağlık ihtiyacı olanlar, onkoloji hastaları, ortopedi ve travmatoloji hastaları, akciğer ve solunum hastaları, yeni doğum yapan anne ve bebekleri, oksijen tedavisine ihtiyaç duyan hastalar, nöroloji hastaları başta olmak üzere pek çok kişi bu hizmetten yararlanabiliyor.”
Sağlık Hizmetleri Yöneticisi Tuba Tetik

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski